Ocelot - punduris leopards

• Ocelots - mazs leopards

Ocelot (vai Leopardus pardalis), kas pazīstams arī kā rūķu leopards ir gaļēdāju zīdītājs kaķu dzimtas, biotopi, kas ir valstis Dienvidamerikā un Centrālamerikā un Meksikā.

Tomēr ziņots, šis dzīvnieks ir atrodams arī vairākās ziemeļu rajonos līdz Teksasā, kā arī uz salas Trinidad, Karību jūras reģionā.

Ocelot - punduris leopards

Ocelot ir līdzīgs pēc izskata kopējā mājas kaķis. Tās kažokādas līdzinās kažokādas izskatās apmākušās leopards vai Jaguar. Ocelot apvalks krāsa - dzeltenīgi brūns ar melnu gredzenveida plankumu, fur iekšpusē gredzeniem nedaudz tumšāku nekā ap tiem.

Mēs iesakām to apskatīt apbrīnojamo fotogrāfijas šīs skaistās dzīvnieku, bet arī uzzināt vairāk informācijas par to.

Ocelot - punduris leopards

uz kakla un ap pleciem plankumi pārvēršas sloksnītes pēdām līdz punktam. Ocelot kažoks jau sen ir populāra prece. Agrākos laikos, tā kažokādas tika uzskatīta par tādu, kam augsta vērtība.

Ocelot - punduris leopards

Kā rezultātā simtiem tūkstošu ocelots tika nonāvēti īpašumā viņu ādas. No kaķu dzimtas pārstāvis ir klasificēta kā viena no "neaizsargāto" apdraudētajām sugām, un ir šajā kategorijā, ka laikposmā no 1972. līdz 1996. gadam.

Ocelot - punduris leopards

Pašlaik, pateicoties jauniem starpvalstu līgumiem medību Ocelot, un par jebkuriem produktiem, kas izgatavoti no ocelots pārdošanas ir aizliegta.

Ocelot - punduris leopards

Ir deviņas pasugas Ocelot, tie ietver, un dzīvniekiem, piemēram, kaķu Geoffroy un Margo, kas ir endēmiska dienvidos un Centrālamerikā.

Ocelot - punduris leopards

Geoffroy Cat atrast tikai uz austrumiem no Andes. Vēlamais biotops ir meža platību un mežu. Izmēra tas atbilst mājas kaķis. Margi ir atrodamas tropu lietus mežos Centrālamerikas un Dienvidamerikas austrumu Andes, no Meksikas uz Argentīnu.

Ocelot - punduris leopards

Visi savvaļas kaķi, ocelots saistīti piemīt plankumainās kažokādām, atšķiras pēc elastību un salīdzinoši mazo izmēru. Ocelot no tiem ir lielākais.

Ocelot - punduris leopards

Ķermeņa garums ocelot svārstās no 68 līdz 100 cm (no 27 līdz 39 collas), neskaitot astes, kas sasniedz garums ir 26 līdz 45 cm (no 10 līdz 18 collas).

Ocelot - punduris leopards

Ocelot svars parasti ir robežās no 8 līdz 18 kg (no 18 līdz 40 mārciņas), tomēr ir arī daudz lielāki īpatņi. Tas ir lielākais kaķu ģints Leopardus.

Ocelot - punduris leopards

kažokādas Ocelot ļoti gluda. Dzīvnieks ir noapaļotas ausis un samērā lielas priekšējās ķepas.

Ocelot - punduris leopards

Ocelots ir galvenokārt nakts. karstumā dienas laikā viņi vēlas paslēpties dobumiem koku. Turklāt ocelots dzīvo vieni, un ir ļoti pievienoti to dzīvotnēm. Tie būs cīņa nikni, reizēm viņa paša nāvei, lai aizstāvētu savu teritoriju no iebrucējiem. Turklāt Ocelot iezīmē savu teritoriju ar urīnu.

Ocelot - punduris leopards

Tāpat kā lielākā daļa kaķiem, Ocelot ir vientuļš dzīvi. Dzīvnieki ir atrodami tikai pārošanai. Pārošanās var notikt jebkurā gadalaikā.

Ocelot - punduris leopards

Tomēr, dienā slēpjas Ocelot uz koku filiāles blīva lapotne vai arī ieplakās laikā - un laiku pa laikam var tērēt to alā vēl Ocelot paša dzimuma.

Ocelot - punduris leopards

Males parasti aizņem platību 3, 5 un 46 kvadrātkilometrus (1, 4 līdz 18 kvadrātjūdzes), un mātītes ieņemt mazākas, izmežģīt daļas apgabalā no 0, 8 un 15 kvadrātkilometrus (0, 31 līdz 5, 8 kvadrātveida jūdzes).

Ocelot - punduris leopards

Ocelots medīt diapazonā no 18 kvadrātkilometrus (6, 9 kvadrātjūdzes), to produkcija lielākoties ir mazie zīdītāji (dažādi grauzēji), rāpuļi un abinieki (ķirzakas, bruņurupuči un vardes) un krabji, zivis un mājputni.

Ocelot - punduris leopards

Gandrīz visas upuru Ocelot ievērojami zemāka viņam lieluma. Galvenā daļa no dzīvnieka uzturā ir gaļa grauzējiem, trušiem, un opossums. Lielākie paraugi Ocelot osilivayut kā mazie ēzeļi un cūkām.

Ocelot - punduris leopards

Salīdzinot ar citām maza izmēra kaķu, Ocelot kaķēni aug diezgan lēni. Tie sver aptuveni 250 gramus (8, 8 unces) piedzimstot un atvērt savas acis tikai piecpadsmit vai astoņpadsmit dienas pēc dzimšanas.

Ocelot - punduris leopards

Ocelot kaķēni tiek baroti mātes pienu septiņas nedēļas. Viņi sāk atstāt midzeni vecumā aptuveni trīs mēnešus, bet palikt kopā ar māti līdz diviem gadiem, līdz beidzot atstāt viņu un doties iekarot savu teritoriju.

Ocelot - punduris leopards

Ocelots nebrīvē dzīvo līdz divdesmit gadiem.

Ocelot - punduris leopards

Tāpat kā daudzi citi savvaļas kaķiem, ocelots dažkārt dzemdēt kā mājdzīvnieku. Salvadors Dalī bieži ceļoja kopā ar savu mājdzīvnieku - Ocelot Babo, pat tad, kad paņēma viņu uz klāja luksusa okeāna laineris "SS Francija".

Ocelot - punduris leopards

Mūziķis Gram Parsons tur Ocelot jaunībā kā pet pagalmā viņa mājas Winter Haven, Florida, kas 1960.

Ocelot - punduris leopards

Moche cilts, vietējie iedzīvotāji, kuri dzīvoja senos laikos Peru pielūdza dzīvnieku un bieži attēlota Ocelot kā visvareno dievību.

Ocelot - punduris leopards Ocelot - punduris leopards Ocelot - punduris leopards Ocelot - punduris leopards Ocelot - punduris leopards Ocelot - punduris leopards